Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€

Αναζήτηση

How and why to do a cool playlist!

Published by on 05/06/2021
Κατηγορίες: EL FOR SUN BLOG

How and why to do a cool playlist!

HELLO BEAUTY – FULL PEOPLE!

Αν ψάχνεις για positive vibes, εδώ θα βρεις την ΕL FOR SUN summer playlist που ετοιμάσαμε για σένα 😉

THE STORY BEHIND

Η μητέρα μάλλον έκανε καλά τη δουλεία της! Ήδη από την κοιλιά, μου έβαζε να ακούω κλασική μουσική . Σήμερα είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένη η επίδραση που έχει η μουσική στα έμβρυα . Σε έμενα όπως φαίνεται είχε μεγάλη επίδραση , καθώς η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και αποτελεί και έναν τρόπο να με καταλαβαίνω περισσότερο . Το είδος της μουσικής που έχω διάθεση να ακούσω μου δείχνει και τι έχει ανάγκη να εκφραστεί και το αντίθετο . Η σύνδεση με το σώμα και τη φωνή , τα δικά μας εργαλεία , έγινε από την αρχή η δική μου ανακάλυψη και κίνητρο για εξερεύνηση και στη συνέχεια δημιουργία . Στο άκουσμα μιας μελωδίας παρατηρούσα πως αντιδρούσε το σώμα και τι ήταν αυτό στη φωνή , στους στίχους ή στη μελωδία που το κινητοποιούσε ή όχι . Ο τρόπος που το βίωνα ηταν σαν μια εξωτερική ενέργεια που αν το επέτρεπα είχε κάτι να μου πει .

Έτσι από μικρή , συνδέθηκα με τον χορό – έφτιαχνα χορογραφίες, δημιουργούσα group και σε κάθε διάλειμμα μαζευόμασταν με το κασετόφωνο να χορέψουμε . Αυτό συνεχίστηκε για χρόνια και μεταφέρθηκε σε όλη μου τη ζωή. Στη συνέχεια η φωνή από Ελληνίδες γυναίκες με μάγεψε , ήταν σα να μπορώ να συνδεθώ με τη ψυχή τους , σα να μου κάνουν ένα δώρο! Και κάπως ετσι ασχολήθηκα με το τραγούδι. Αν το έχεις έστω και λιγο κάντο ! Κάντο για εσένα .

Η εμπειρία ήταν να μάθω αρχικά για τις αναπνοές μου , που μόνο και μόνο αυτό είναι σημαντικό στο να ξέρεις πώς να λειτουργεί το δικο σου αναπνευστικό σύστημα και στη συνέχεια πως το στομα σου μετατρέπεται σε ένα ηχείο και οι λέξεις αποκτούν χρώμα και ψυχή . Το συναίσθημα που βγαίνει μέσα από ένα τραγούδι και το νόημα αυτού , γίνεται εσύ κι εσυ γίνεσαι το τραγούδι . Προσωπικά βλέπω τη μουσική σαν μια θεϊκή ενέργεια , όταν αυτό έχει κάτι που με αγγίζει και με εξιτάρει. Δε θεωρώ τυχαίο όταν μου έρχονται κάποια τραγούδια στο μυαλό . Όταν σιγοτραγουδώ κάποιους στίχους . Όταν σχετίζονται τραγούδια με φάσεις της ζωής μου . Η μουσική είναι φίλη μου . Μου κάνει παρέα όταν θέλω να φτιάξω το σπίτι μου , όταν είμαι στο αυτοκίνητο μου , όταν θέλω να διασκεδάσω με την παρέα μου , όταν θέλω να εκφραστώ , να χορέψω , να μη μιλήσω , να ταξιδέψω ειτε νοητικά ειτε πραγματικά ! Αν με ρωτήσεις , όπως ρωτούσαμε μικρά. – τι μουσική ακούς ? θα σου απαντήσω ότι ακούω όλα τα ειδή – ότι νιώθω ότι με αγγίζει και μου ταιριάζει ανάλογα τη φάση και τη διάθεση μου! Κάθε είδος εχει κάτι να σου προσφέρει , κάτι εκφράζει , για αυτό και υπάρχει – αφουγκράσου τι δικό σου ακουμπάει – δέξου το ή απόρριψε το – και αν το μετανιώσεις ξαναγυρνα ! 😉

Για το κλεισιμο του personal story – θέλω να σας πω ότι τη μουσική τη χρησιμοποιώ και στις ψυχοθεραπείες – έχει δονήσεις που ειτε απελευθερώνουν ντοπαμίνη – είτε σε χαλαρώνουν και ρίχνουν το παλμό σου για αποσυμπιεση και καλύτερη σύνδεση με τον εαυτό σου. Σας παραθέτω παρακάτω τα οφέλη της μουσικής στη ζωή μας . AND THAT S WHY – η μουσική είναι και το πρώτο άρθρο που αποφάσισα να ανεβάσω στο blog μου.

SCIENTIFIC VIBES

Μπορείτε να φανταστείτε ένα πολιτισμό χωρίς μουσική; Αδύνατο, θα σκεφτείτε. Η ιστορία έχει δείξει πως κάθε κουλτούρα που έχει περάσει από αυτό τον πλανήτη, έχει χρησιμοποιήσει τη μουσική σε θρησκείες, σε γιατρικά, σε τελετουργίες και στη γενικότερη απόλαυση της ζωής.

Από την αρχαιότητα λοιπόν μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ανθρωπότητα, καθώς επηρεάζει τον εγκέφαλο και την ψυχολογία μας με διάφορους θετικούς τρόπους. 

LET’S SEE!

Βελτιώνει τη μνήμη μας :

Έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες ότι η μουσική ενισχύει την ανάκληση των πληροφοριών του εγκεφάλου μας, με αποτέλεσμα να ασκεί θετική επιρροή στη μνήμη. 

Επιπλέον, συμβάλλει στη βελτίωση της λεκτικής μνήμης, δηλαδή των γλωσσικών δεξιοτήτων, για παράδειγμα στην καλύτερη χρήση μίας γλώσσας.

Λειτουργεί ως θεραπευτικό μέσο  :

Είναι γεγονός ότι η μουσική αποτελεί το καλύτερο χαλαρωτικό, καθώς καταφέρνει να επηρεάσει το συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου και να συμβάλει στη χαλάρωσή του, με αποτέλεσμα να περιορίζει το άγχος και την κατάθλιψη. 

Επηρεάζει τις αποδόσεις μας :  

Είναι γνωστό πως η μουσική επηρεάζει την ποιότητα αλλά και την ποσότητα της άσκησης, καθώς ο ρυθμός της μουσικής συντονίζεται με το ρυθμό της άσκησης, με αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερου οξυγόνου από τον αθλούμενο. 

Ενισχύει τη δημιουργικότητά μας  :

Η μουσική αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων. 

Μέσα από αυτή δημιουργούνται εικόνες και συναισθήματα που μας κάνουν να ξεχάσουμε το παρόν και να βυθιστούμε σε έναν κόσμο φαντασίας. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της πνευματικής μας εγρήγορσης και έμπνευσης. 

Η μουσική είναι μέσα μας :

Από το παρελθόν μέχρι σήμερα πολυάριθμες έρευνες έχουν αποδείξει πως ενεργοποιεί και εξιτάρει τον ανθρώπινο οργανισμό κατά έναν περίεργο τρόπο. 

 Μας απελευθερώνει από την καθημερινότητα και μας επηρεάζει θετικά σε πολλούς τομείς. 
 

«Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη» (Πλάτων).

Η μουσική κάνει καλό στην καρδιά μας :

«Υπάρχει κάτι στη μουσική -κυρίως στη ζωντανή της μορφή- που συναρπάζει και ενεργοποιεί το σώμα».

Λένε πως η μουσική κάνει καλό στο πνεύμα, άλλα τι συμβαίνει με την καρδιά; Έχουν γίνει πολλά πειράματα, άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο εντυπωσιακά, πάνω στα οφέλη της μουσικής στην αντιμετώπιση ασθενειών.

Η μουσική μπορεί να φέρει ανακούφιση από τον πόνο :

Ασθενείς που υπέφεραν από αδυσώπητους πόνους, βρήκαν ανακούφιση ακούγοντας μουσική. Η κλασσική μουσική δείχνει πως είναι η καλύτερη επιλογή και ο Μότσαρτ με τον Μπαχ οι κατάλληλοι για αυτή τη δουλειά. Η μουσική διαλογισμού μπορεί επίσης να βοηθήσει!

Η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τη θλίψη σου :

Για εκείνους που νιώθουν πεσμένοι, να ξέρουν πως υπάρχει μια ιαματική ιδιότητα κατά την ακρόαση μουσικής. Δε χρειάζεται να ακούσετε κάτι χαρούμενο απαραίτητα! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κεντ, βρήκαν πως η επιλογή θλιμμένης μουσικής από ανθρώπους που νιώθουν θλίψη, δεν συνδέεται απαραίτητα με την πτώση της διάθεσής τους. Αντιθέτως, αν εκείνοι την βρίσκουν όμορφη, μπορεί να τους βοηθήσει να ξεφύγουν από όποια άσχημα συναισθήματα μπορεί να έχουν.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα ακούσετε μουσική για να σας δώσει κίνητρα στο γυμναστήριο ή για να χαλαρώσετε, να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ή να σας βοηθήσει με το άγχος, τότε να ξέρετε πως παράλληλα έχετε δωρεάν θεραπεία. Και μη φοβάστε, δεν υπάρχουν αρνητικές παρενέργειες!

LAST NOTE

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ! ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ . Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ , ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ , ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ , ΤΟΝ ΠΟΝΟ , ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ! Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!!

MAKE YOUR COOL PLAYLIST !

EL FOR SUN – MUSIC GOALS – HELPS BODY AND SOUL

HOPE YOU ENJOYED IT BEAUTIFUL PEOPLE

STAY TUNED

BY THE LIFE BEAT REPORTER

El For Sam News