Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€

Αναζήτηση

THE BOOK LOVER ! WHICH BOOK IS THE BEST FOR ME TO READ ?

Published by on 21/06/2021
Κατηγορίες: EL FOR SUN BLOG

THE BOOK LOVER ! WHICH BOOK IS THE BEST FOR ME TO READ ?Αυτη τη φωτογραφια τη τραβηξα στην Ταϊλανδη το 2019. Με εντυπωσιασε ποσο μοιαζει με το εξωφυλλο του Robin Sharma ..για αυτο και τη μοιραζομαι μαζι σας!

HELLO BEAUTIFUL PEOPLE !

Είσαι book lover ?? Μπορεί ναι , μπορεί και οχι . Ωστόσο μπορεί να σε συναντώ σε μια φάση της ζωής σου που να ήθελες να κάνεις μια αρχή βρε παιδί μου !

Αν ψάχνεις το κατάλληλο βιβλίο για εσένα , τότε βρίσκεσαι στο σωστό σημείο . Λόγω του επαγγέλματος μου – ψυχολόγος – καλό θα ήταν να επισημάνω οτι οι προτάσεις που θα ακολουθήσουν, οχι , δεν έχουν να κάνουν με κομικ , σαπουνόπερες ή με τις 50 αποχρώσεις του γκρι (ωραίο είναι, διάβασε το) αλλά  έχουν στόχο να εμπνεύσουν, να προσφέρουν μια άλλη οπτική ή είναι βιβλία αυτοβελτίωσης σχετικά με τις εμπειρίες της ζωής και που ξέρεις ?μπορεί να αλλάξει την ζωή σας.

Τhe good effects:
Ενδυναμώνει την φαντασία & την δημιουργικότητα

Μέσω της ανάγνωσης βιβλίων βιώνουμε τις εικόνες και τους ήχους και μπορούμε να παίξουμε μαζί τους όπως εμείς θέλουμε.Και αυτό γιατί το όριο είναι η φαντασία του καθενός. Τα βιβλία, λοιπόν, δημιουργούν μία εντελώς διαφορετική διασκεδαστική εμπειρία που μας γεμίζει!

Η διαδικασία αυτή ενδυναμώνει τις δημιουργικές μας ικανότητές. Μας βοηθά να ανακαλύψουμε νέες ιδεές, τρόπους και λύσεις για να δημιουργήσουμε ό,τι επιθυμούμε και να βιώσουμε την ζωή στο μέγιστο!

Η ανάγνωση είναι χαλαρωτική & θεραπευτική

Η ανάγνωση μπορεί να γίνει μια μορφή διαλογισμού. Είναι μία θαυμάσια τεχνική χαλάρωσης. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2009 έδειξε ότι το διάβασμα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεπεράσει κάποιος το στρες που βιώνει ακριβώς επειδή απορροφάται απο την ιστορία και βυθίζεται σε εναν άλλο κόσμο .

Τhe personal story !

To να διαβάζω για τη σχολή μου ήταν δώρο! Το πρώτο βιβλίο που ερωτεύτηκα ήταν τα “Ψηλά Βουνά”. Οπου και να με δεις , σίγουρα θα εχω και ενα βιβλίο κάπου στη τσάντα μου και αγαπημένο μου “παιχνίδι” είναι να πηγαίνω στη βιβλιοθήκη, να διαλέγω τυχαία ενα βιβλίο , να το ανοίγω τυχαία πάλι σε μια σελίδα και να δω τελικά το καθόλου τυχαίο μήνυμα που έχει να μου δώσει Winking smile Έχει πλάκα , δοκίμασε το !

LETS SEE!

Αγαπημένη ώρα και στιγμή που επέλεξα τα βιβλία ένα -ένα με πολύ αγάπη και το καθένα με ταξίδεψε σε φάσεις της ζωής μου . ..

THE TOP TEN

1. Ο Αλχημιστής του Paulo Coelho  – Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία του Fisher Robert

Είναι δυο βιβλία που τα βάζω στην ίδια κατηγορία για όσους τώρα κάνουν την αρχή για το ταξίδι τους προς την αυτογνωσία .

Ο Αλχημιστής : O Σαντιάγο, ακολουθώντας τα σημάδια της μοίρας, θα συναντήσει μυστηριώδεις ανθρώπους και θα ‘ρθει αντιμέτωπος με παράξενες καταστάσεις. ‘Ετσι θα του τεθούν τα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης, που θα τον αλλάξουν για πάντα. Θ’ ανακαλύψει όμως ότι, όταν μπορεί κανείς να συγκεντρώνεται στο παρόν, τότε είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.
το σύμπαν συνωμοτεί για να μας βοηθήσει, όταν προσπαθούμε να ζήσουμε το προσωπικό μας όνειρο“.

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΟΠΛΟΙΑ  είναι ασφαλώς ο φόβος του πόνου, η άρνηση να αγαπήσουμε, να δοθούμε, να δεθούμε, είναι οι προσπάθειες μας να κρατηθούμε μακριά απ’ ό,τι νομίζουμε πως θα μας πληγώσει, η απόφαση να συμπιέσουμε αισθήματα, να αποφύγουμε σχέσεις, λησμονώντας ότι η ζωή είναι όλα αυτά κι άλλα ακόμη, πολύτιμα και μοναδικά, είναι και ευτυχία, είναι και γέλιο συντροφικό, και συμμετοχή, είναι και “ο ίλιγγος και η μαγεία του να βλέπεις, ν’ ακούς και να αισθάνεσαι γύρω σου…”.¨

2Άκουσε το σώμα σου, τον καλύτερο σου φίλο ¨ της Lise Bourbeau

Γιατί μας συμβαίνουν ξανά και ξανά οι ίδιες ατυχίες; Γιατί τα έξοδά μας αυξάνονται μέρα με τη μέρα; Γιατί το σώμα μας δεν φαίνεται να αντέχει όπως παλιά; Μα επιτέλους τι δεν κάνουμε καλά; Στα χέρια μας έχουμε το πιο δυνατό εργαλείο που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, το υποσυνείδητό μας. Μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος φίλος και σύμμαχός μας ή μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός και αντίπαλός μας. Προσέξτε, το υποσυνείδητό μας κάνει τα πάντα προκειμένου να εκπληρώσει τις επιθυμίες μας, είτε αυτές είναι καλές, είτε είναι κακές. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε μια βαθιά, αποδοτική και ισχυρή σχέση με το πιο σημαντικό άτομο της ζωής μας -τον εαυτό μας.

3. Η Δύναμη του Υποσυνείδητου του Joseph Murphy

Η γνώση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο συνειδητό και το υποσυνείδητό σας θα σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε  τη ζωή σας. Οι τεχνικές του βιβλίου είναι απλές, χρήσιμες, κατανοητές, εύκολες και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά κάθε μέρα για να δώσουν αποτελέσματα. Αυτός ο κλασικός στο είδος του οδηγός προσφέρει ρεαλιστικές, ευκολοεφάρμοστες τεχνικές, καθώς και την απαραίτητη έμπνευση, ώστε να απελευθερωθούμε από τις αντιλήψεις και τα συναισθήματα που μας παρεμποδίζουν και να αξιοποιήσουμε την ακατανίκητη ισχύ του ίδιου μας του νου. Η ζωη σας ειναι δημιουργημα των ιδιων σας των σκεψεων .

4. Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου του Robin Sharma

Υπέροχος και διορατικος ο Robin Sharma γνωστός απο το βιβλίο ο Mοναχός που Πούλησε τη ferrari του  . To συγκεκριμένο το διαβάζω τώρα και το εχω αγαπήσει . Μας οδηγεί μέσα από 7 στάδια στην εσωτερική αλήθεια του αυθεντικού εαυτού μας, προκειμένου να ανακαλύψουμε το πραγματικό μας πεπρωμένο.

5. Η Δύναμη του Τώρα και Μια Νέα Ζωή του Εckhart Τolle

Για να ταξιδέψουμε στη “Δύναμη του Τώρα”, θα χρειαστεί να αφήσουμε πίσω μας τον αναλυτικό μας νου.
Από την αρχή του βιβλίου, ανεβαίνουμε με ταχύτητα σε ένα πολύ μεγαλύτερο υψόμετρο, όπου αναπνέει κανείς πιο ελαφρύ αέρα, τον αέρα της πνευματικότητας. Ειναι ενα εξαιρετικό βιβλίο !

Μια Νεα Ζωη – Εδω ο Tolle εξηγεί γιατί η υπέρβαση της ενωτικής κατάστασης της συνειδητότητάς µας όχι µόνο είναι θεµελιώδης για την προσωπική µας ευτυχία, αλλά αποτελεί επίσης το κλειδί για τον τερµατισµό κάθε σύγκρουσης και οδύνης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Περιγράφει πώς ακριβώς η προσκόλληση στο εγώ δηµιουργεί µια δυσλειτουργία η οποία οδηγεί στον θυµό, τη ζηλοφθονία και τη δυστυχία, ενώ παράλληλα αναλύει τον τρόπο µε τον οποίο οι άνθρωποι µπορούν να αφυπνιστούν σε µια νέα κατάσταση συνειδητότητας και να ακολουθήσουν την ατραπό προς µια αληθινά ολοκληρωµένη ύπαρξη.

6. Να βλέπεις στον έρωτα , με τα μάτια ανοιχτά του Χορχε Μπουκαι

Αν τον αγαπήσεις , τον αγάπησες . Κάθε του βιβλίο είναι ουσιαστικό και μπορείς να ψάξεις ποιο σου ταιριαζει  . Διάλεξα τυχαία αυτό , γιατί μου θύμισε την πανέμορφη Σιφνο , οπου με συντρόφευσε. Ιδανικό για να εξετάσεις πως βλέπεις εσυ τον έρωτα.  “Ο τίτλος του βιβλίου μάς παροτρύνει να μάθουμε ότι, στην πραγματικότητα, στον έρωτα δεν πρέπει να κλείνω τα μάτια για να μη βλέπω πώς ακριβώς είσαι, αλλά το ακριβώς αντίθετο: να σε κοιτάξω, να σε δω, να μάθω ποιος είσαι και να σου ζητήσω ν’ ανοίξεις κι εσύ τα μάτια για να με δεις και να ξέρεις ποιος είμαι· να δεις τον πραγματικό άνθρωπο που έχω μέσα μου και να μου επιτρέψεις να δω τον πραγματικό άνθρωπο που έχεις μέσα σου.

8. Το Μυστικό και ίσως καλύτερα το Υπέρτατο Μυστικό της Rhonda Byrne

Οι περισσότεροι το εχετε ακούσει . Το μυστικό θα σου το αποκαλύψω . Είναι ο νόμος της Ελξης και αυτό το βιβλίο μπορεί να σε κάνει να δεις τα πράγματα απο μια άλλη οπτική – μια σύνδεση με το σύμπαν .

9. Το Σεξ Μετράει του OSHO

Ασφαλώς ΤΟ ΣΕΞ ΜΕΤΡΑΕΙ! Η συγκεκριμένη προσέγγιση προσφέρει βαθιά γνώση της ψυχολογικής και πνευματικής διάστασης αυτής καθαυτής της ερωτικής πράξης. Απαντώντας σε ερωτήσεις που τίθενται από ανθρώπους όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων, ο Όσσο μας δείχνει με εκπληκτική ενάργεια πώς μπορούμε, εφόσον δεχτούμε το σεξ ως ένα δώρο της Φύσης, να αρχίσουμε να το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα πολύτιμο σκαλοπάτι σε ένα μακρύ ταξίδι προς μια μεγαλύτερη αυτοεπίγνωση και χαρά. Ναι , ναι !

10. Η Ουράνεια Προφητεία του James Redfield

Για το τέλος άφησα το αγαπημένο μου βιβλίο . Είναι αυτό που εμένα προσωπικά με άγγιξε και μου χάρισε μαγικές στιγμές στη ζωή μου. Ήρθε μέσα απο μια περιπέτεια να μου επιβεβαιώσει οσα συχνά ένιωθα και να με παει ενα βήμα παρακάτω . Εδω η λέξη κλειδί είναι η ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ , την οποία πρώτη φορά διάβασα απο τον ψυχολόγο που αμέσως ξεχώρισα – τον Carl Jung.

Είναι μια παραβολή γεμάτη ζωτικές αλήθειες που διαβάζεται σαν μια συναρπαστική περιπέτεια και αρχίζει με την εξαφάνιση ενός αρχαίου Περουβιανού χειρογράφου. Αυτο το πολύτιμο έγγραφο περιέχει ένα σημαντικό μυστικό: τις Εννέα Επιγνώσεις που η ανθρώπινη φυλή πρόκειται να συνειδητοποιήσει καθώς η ανθρωπότητα εισέρχεται σε μια εποχή αληθινής πνευματικής εγρήγορσης. Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ θα σας δώσει ελπίδα και ρίγη καθώς θα αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε ότι θα πραγματοποιηθούν οι προβλέψεις της -για τις οποίες έχετε ενδείξεις απ’ όσα εκτυλίσσονται γύρω σας.


Εεεε δε γίνεται ! Είπα θα κάνω μια επιλεκτική παράθεση βιβλίων και να μείνω στα ΤΟP TEN αλλά δε γίνεται να μην αναφέρω το πιο δύσκολο βιβλίο , που κάθε πρόταση εχει νόημα και είναι για τους πραγματικούς αναζητητές ! ( δεν σας κρύβω οτι με έχει ταλαιπωρήσει) :/

Και ταρααααμ Είναι η σχολή των θεών !! Και για τους λάτρεις της ψυχοθεραπείας και των βαθύτερων νοημάτων , ο ένας και μοναδικός Ιrvin Yalom . 


tip

Μείνε σε αυτό που σου έκανε πρώτο κλικ ! Η φιλοσοφία μου για τα συγκεκριμένα βιβλία είναι ότι εκείνα έρχονται να σε συναντήσουν . Και λατρεύω τις ιστορίες για το πως φτάνουν στα χέρια του καθενός !

Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος , τότε εμφανίζεται ο δάσκαλος .

Καλό ταξίδι , στους καινούργιους σας κόσμους !

STAY TUNED

BY THE LIFE BEAT REPORTER

El For Sam News