Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€ ۔ Free shipping for orders over 70€

Αναζήτηση

Κατέκτησε το απόλυτο Boho style για αυτό το καλοκαίρι!

Κατέκτησε το απόλυτο Boho style για αυτό το καλοκαίρι!

Ελευθερία! Είναι μία από τις λέξεις που μας έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης καλοκαίρι. Ίσως επειδή προσμένουμε αυτή την περίοδο με τέτοια ένταση, ίσως επειδή μας προσφέρει τις διακοπές δίχως τη δουλειά και τον όγκο των υποχρεώσεων. Από την άλλη πάλι είναι και το ελληνικό κλίμα που μας προϊδεάζει για το απέραντο γαλάζιο των ακτών του Ιονίου και του Αιγαίου, τις αμέτρητες νύχτες γέλιου με αγαπημένα πρόσωπα και τους καλοκαιρινούς έρωτες. Τα τελευταία χρόνια ακούμε όμως πολύ έντονα τη φράση boho style. Τι σημαίνει όμως και πως όλα τα παραπάνω συνδέονται με το boho style;

 

Tο boho style παίρνει τις επιρροές από το bohemian και το hippie style. Οι bohemians ήταν μία ομάδα ταξιδιωτών που προέρχονταν από τη Δυτική Τσεχία και εμφανίστηκαν μετά τη γαλλική επανάσταση. Η ομάδα αυτή πίστευε σε ένα πιο αντισυμβατικό τρόπο ζωής, ο οποίος εκθείαζε την τέχνη, τη μουσική και την πνευματικότητα. Αντιστοίχως οι Hippies στα 60s και 70s επέλεγαν μία ζωή ενάντια στο κατεστημένο, σε όλα τα επίπεδα από τα ρούχα έως το φαγητό και έτσι ένιωθαν ότι ερχόντουσαν πιο κοντά με τη φύση και τον φυσικό εαυτό τους.

Και ερχόμαστε στο σήμερα που το boho style μεταφράζεται στη μόδα σε άνεση, ελευθερία κίνησης και χρωματικούς τόνους της γης. Μερικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την παραπάνω αισθητική είναι τα καφτάνια και τα κιμονό, τα κρόσσια επάνω στα ρούχα που τους προσδίδουν κίνηση, σανδάλια που μας φέρνουν πιο κοντά στη γείωση και αναπνέουν τα πόδια μας αλλά και τα αξεσουάρ που μπορούν να συμπληρώσουν ένα σύνολο. Τέτοια μπορεί να είναι μαντήλια στα μαλλιά ή επάνω στις τσάντες, μεταλλικά, ξύλινα ή μπαμπού κοσμήματα  αλλά και ψάθινες τσάντες. Οι τσάντες ακολουθούνε τα ίδια μοτίβα με το ρούχο και παρατηρούμε πως υπάρχει η τάση των ευρύχωρων τσαντών, όπως οι tote bags που σηματοδοτούνε την άνεση που προαναφέραμε αλλά και χωράνε όλα τα απαραίτητα για την παραλία και τη βόλτα μας. Δες τη fullah beach bag που ενδείκνυται τόσο για παραλία, όσο και για την καθημερινή σου βόλτα, ενώ οι beach bags σε διάφορες αποχρώσεις είναι ευρύχωρες ακόμη και για να χωρέσεις τις ρακέτες σου για την παραλία.

 

 

Τα αξεσουάρ είναι και αυτά που μπορούν να αλλάξουν το ύφος ενός outfit, είτε από casual σε βραδινό, είτε από βραδινό σε ένα σύνολο για την παραλία. Τα μεταλλικά κοσμήματα είναι κομμάτια που μπορούμε να συνδυάσουμε με πολλά χρώματα και ρούχα. Μπορούμε επίσης να φοράμε πολλά ταυτόχρονα. Δοκίμασε το summer anklet ή το skopelos anklet για να εμπλουτίσεις το λαιμό σου στην παραλία και συνδύασε μερικά από τα cliff και darma cuffs στα χέρια σου αν είσαι λάτρης των βραχιολιών. Στην παραλία όπου έχουμε εκτεθειμένα τα πόδια μας, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με μερικά βραχιόλια ποδιών όπως τα Elounda και Zante anklets.

Επιλέξτε ελαφριά υφάσματα κατά προτίμηση που απορροφούν την υγρασία και αναπνέουν. Το λινό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς όχι απλά είναι ύφασμα ελαφρύ που προσφέρει απαραίτητο οξυγόνο στο δέρμα, αλλά θεωρείται πως έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες καθιστώντας το την ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Στο elforsam μπορείς να βρεις καθαρής ποιότητας λινά υφάσματα που φυσικά απέχουν πολύ από τα συνθετικά. Τα αέρινα καφτάνια είναι ακόμη μερικά κομμάτια που σηματοδοτούνε το boho style. Πολύχρωμα μοτίβα και ελαφριά υφάσματα είναι στοιχεία που πλαισιώνουν ένα καφτάνι. Είναι ιδανικό για την εμφάνιση στη παραλία αλλά και για τα βραδινά σύνολα, συνδυάζοντάς τα τόσο με jeans όσο και με υφασμάτινα παντελόνια ή σορτς. Συνδύασέ τα μαζί με κρεμαστά κοσμήματα και βραχιόλια για το απόλυτο boho look.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By: Panos Zacharakis

 

 

 

El For Sam News